אוכל באיטליה הוא חלק בלתי נפרד מההוויה האיטלקית, המסורת, ההיסטוריה והתרבות. דרך האוכל אפשר להכיר אזורים שונים באחת המדינות הקסומות בעולם. הקסם האיטלקי בא לידי ביטוי דווקא בחומרי הגלם האיכותיים שהם תוצרת חקלאית איטלקית אמיתית.
לכל אזור יש את המאכלים שלו, את הדרך המסורתית להכין פיצה או פסטה – בצפון למשל תוכלו להנות מפיצה דקה מלאה בגבינת מוצרלה איכותית וככל שתדרימו, הבצק יהיה עבה יותר. כך לכל אזור גם יש סוג הענבים שמאפיין אותו.
הסיורים הקולינריים באיטליה מתחלקים לשני סוגים עיקריים
- סיורים בתוך הערים עצמן – ניתן להנות מסיורים קולינריים כמעט בכל עיר: מילאנו, רומא, טורינו, פארמה, פירנצה, ורונה ופשוט לצאת לסיור משובח של בין יום אחד לשלושה ימים. הסיורים משלבים ביקור בשווקים המקומי שם ניתן יהיה לטעום נקניקים מקומיים, גבינות ולהתרשם מהתוצרת המקומית של הפירות והירקות הצבעוניים.
- בנוסף, יש ערים בהם ניתן יהיה לחוות מאכלי רחוב מסוגים שונים המאפיינים את האזור. טיולים קולינריים מהסוג הזה מאפשרים לנו מצד אחד שלא להתחייב למשהו ארוך ומעמיק, אך מצד שני כן להבין קצת את הטעמים, המסורת ולהתחבר לאווירה האיטלקית דרך הרחוב.
- בנוסף, אם תחפשו כמו שצריך, תמצאו כמעט בכל מקום איזו מאמא איטלקיה שתבשל לכם ארוחה מסורתית במטבח שלה. מסעדות יש בשפע ולטובות שבהן, כדאי מאוד להזמין מקום.
- סיורים לפי אזורים – איטליה מחולקת למחוזות. בכל מחוז יש את את האלמנטים שהכי מאפיינים אותו. בין מחוז ליגוריה למחוז אומבריה תמצאו את טוסקנה שנחשבת לבין האזורים היותר מוצלחים לקיום סיורים קולינריים.
- חבל קיאנטי נמצא בטוסקנה בו תוכלו לבקר באינספור יינות בוטיק ייחודיים ולטעום את היינות הטובים והמשובחים ביותר בעולם, לעצור בכפרים קטנים וציוריים בחוות שם הבעלים מכינים לאורחים שלהם מנות מגוונות, עשירות בטעמים מהתוצרת המקומית.
- בטוסקנה חייבים לנסות מרק שנקרא ריבוליטה, מדובר במנה עשירה בירקות המתבשלים שעות רבות ביין אדום. כמובן שתוך כדי שווה לשלב ביקור בערים הייחודיות של אזור טוסקנה כמו פירנצה המהממת ולוקה הקסומה.
אזור נוסף בו תוכלו להנות מסיורים קולינריים כובשים נקרא אמיליה רומנה. באזור יש את העיר בולוניה- ארץ הבולונז ותוך כדי הסיורים תתרשמו מהפסטה הטרייה הטובה ביותר בכל איטליה, פרמז’ן בניחוח מדהים, בלסמי מיושן ועוד. חוות Hombre מתמחים בייצור של גבינת הפרמז’ן המפורסמת – פרמג’יאנו רג’אנו וממש אפשר לחוות את תהליך הייצור כולו. במקום שנקרא Garuti מייצרים בלסמי כבר משנת 1920 – חומץ בלסמי טהור ממודונה.